(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu keng qamrovli ilmiy maqolada tilshunoslikning eng paradoksal va murakkab hodisalaridan biri bo‘lgan enantiosemiya fenomeni – bir lingvistik birlik semantik strukturasi doirasida o‘zaro zid ma’nolarning sinxron yoki diaxron tarzda mavjudligi masalasi fundamental tadqiq etiladi. Maqolada enantiosemiyaning shakllanish va o‘rganilish tarixi XIX asrdan bugungi kunga qadar bo‘lgan davr kesimida, xususan, G‘arb (Ingliz, Fransuz, Nemis), rus va o‘zbek tilshunoslik maktablari doirasida qiyosiy-tarixiy tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada enantiosemiyaning zamonaviy lingvistik tipologiya, korpus lingvistikasi va sun’iy intellekt tizimlaridagi o‘rni muhokama qilinadi.