(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqola tadqiqoti lingvopromptologiyaning fundamental qonunlaridan biri – semantik iqtisod tamoyilini o‘zbek tili materiali asosida tadqiq etishga bag‘ishlangan. Ishda “ko‘p gapirish emas, to‘g‘ri gapirish” konsepsiyasi doirasida o‘zbekcha promptlarni lisoniy optimallashtirish, ya’ni minimal so‘z sarfi orqali sun’iy intellektdan maksimal darajadagi aniq va sifatli natijani olish usullari ilmiy asoslanadi.