(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada Navro‘z bayramiga oid leksik birliklarning “O‘zbek tilining izohli lug‘ati” va “O‘zbek milliy ensiklopediyasi”dagi talqini lingvistik, lingvokulturologik, pragmatik va leksikografik jihatdan tahlil qilinadi. Navro‘z konsepti bilan bog‘liq “sumalak”, “ko‘klam”, “sayil”, “hashar”, “bahor”, “baraka”, “yangi kun” kabi birliklarning izohlanish modeli, ularning milliy tafakkurdagi o‘rni talqin qilingan. “Navro‘z” leksikasining semantik maydoni haiqdagi va milliy-madaniy birliklarni izohlashning modeli haqidagi mulohazalar bayon qilingan.