(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilarida pedagogik muloqot jarayonida yuzaga keladigan kommunikativ to‘siqlar, ularning turlari, sabablari hamda ularni bartaraf etishning samarali yo‘llari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida kommunikativ kompetensiyaning shakllanish darajasi, psixologik va ijtimoiy omillar ta’siri o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, pedagogik muloqot samaradorligi o‘qituvchining kommunikativ madaniyati va refleksiv qobiliyatlariga bevosita bog‘liqdir. Maqolada kommunikativ to‘siqlarni kamaytirish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.