(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada gimnastikaning asosiy turlari, ularning o‘ziga xos xususiyatlari va inson salomatligiga ta’siri yoritilgan. Jumladan, sport, badiiy, akrobatik, trampolin va sog‘lomlashtiruvchi gimnastika yo‘nalishlari haqida ma’lumot beriladi. Gimnastikaning jismoniy rivojlanish, chidamlilik, epchillik hamda estetik tarbiyani shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, uning xalqaro sport maydonidagi o‘rni, xususan Olimpiya o‘yinlari dasturidagi o‘rni haqida ham qisqacha to‘xtalib o‘tiladi.