(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada sohavi y terminologiya va boshqaruv psixologiyasining zamonaviy tashkilotlar faoliyatidagi o‘rni keng va chuqur tahlil qilinadi. Terminlarning shakllanish jarayoni, ularning aniqligi, standartlashuvi hamda amaliy qo‘llanilishi yoritiladi. Shuningdek, boshqaruv jarayonida psixologik omillar — motivatsiya, liderlik, kommunikatsiya va inson omilining ahamiyati keng ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda terminologik aniqlik va psixologik yondashuvlarning tashkilot samaradorligiga ta’siri misollar asosida izohlanadi. Zamonaviy raqamli muhitda terminologiya va psixologik boshqaruv uyg‘unligining ahamiyati alohida yoritiladi.