(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada uzbek va turk tillaridagi yuklama vazifali birliklar semantik-funksional, sintaktik va stilistik jihatdan umumiylik va xususiylik nuqtai nazaridan tahlil qilindi. Maqola yuklama vazifasidagi birliklar turkiy tillarda kup qirrali grammatik hodisa ekanligini, ularni qiyosiy urganish turkiy tillar tarixini yoritishda, erishilgan natijalar esa til buyicha va boshqa yunalishdagi tadqiqot ishlariga zamin yaratishini asoslab berish yulidagi bir qadamdir. Maqolada bildirilgan fikrlar turk va uzbek tilidagi og‘zaki nutq namunalari, badiiy va ommabop adabiyotlardan olingan misollar yordamida dalillandi.