(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada texnologik ta’lim yo‘nalishi talabalari uchun elektromontaj ishlarini o‘rgatish jarayonini innovatsion texnologiyalar - virtual simulyatorlar, ko‘rsatmali interaktiv vositalar va loyiha asosida amaliyot usullari - yordamida takomillashtirish ilmiy asoslab berilgan. Tadqiqot 2022–2023 o‘quv yilida Nizomiy nomidagi Toshkent davlat pedagogika universiteti Texnologiya o‘quv ustaxonasida kvazitajribaviy dizayn asosida olib borildi (N=68). Tajriba guruhi ko‘nikma testida o‘rtacha 81,4 ball to‘plagan bo‘lsa, nazorat guruhi 63,7 ballni to‘pladi (t=6,82; p<0,001; Cohen’s d=0,94). Xato ko‘rsatkichlari 44,7% ga kamaydi, motivatsiya ko‘rsatkichi esa 5 balllik shkalada 4,31 ga yetdi. Maqolada amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan bo‘lib, ularni pedagogik oliy ta’lim muassasalari va umumta’lim maktablari texnologiya o‘quv ustaxonalarida qo‘llash mumkin.