(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada bo‘lajak arxitektorlar faoliyatida grafik tayyorgarlikning o‘rni va ahamiyati, talabalarda hajmli-fazoviy tasavvur va badiiy tafakkurni rivojlantirish muammolari haqida so‘z boradi. Shuningdek, unda zamonaviy arxitektura sohasida raqamli texnologiyalarning keng joriy etilishi, yangi loyihalash usullari va vizual tafakkur yondashuvlari ta’sirida grafik fanlarni o‘qitish metodikasining transformatsiya jarayonlari tahlil qilinadi. Muallif mavjud ilmiy tahlillar asosida shunday xulosalarga keladiki, bo‘lajak me’morlar uchun tasviriy grafik tayyorgarlik va zamonaviy kompyuter texnologiyalari qanchalik muhim bo‘lsa, ta’lim jarayonlarida badiiy tafakkurni rivojlantirish masalasi ham shunchalik muhim va uni hal etish ustivor vazifalardan hisoblanadi.