(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada ingliz va qoraqalpoq tillari olamning lisoniy manzarasida LIFE / ÓMIR konseptining frazeologik ifodalanishi tadqiq etiladi. Kognitiv-aksiologik yondashuvga tayangan holda, tadqiqot konseptual rivojlanish bosqichlarini: verbalizatorlarni tanlash, "hayot tarzi"ning semantik tasnifi va baholash kategorizatsiyasini belgilab beradi. Tahlil jarayonida ingliz frazeologiyasining ijtimoiy-iqtisodiy yo’naltirilganligi hamda qoraqalpoq birliklarining ontologik tabiatini qiyoslash uchun ham jahon, ham mahalliy olimlarning nazariyalaridan foydalanilgan.