(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Leksikografiyada so‘z ma’nolarini talqin qilishda faqat izohli lug‘atlar emas, semonimik lug‘atlarning ham alohida o‘rni bor. Semonim lug‘at – korpusi bosh so‘zning ma’noviy va shakliy munosabatiga asosan bir uyaga jamlangan qatorlardan tashkil topadigan lug‘at tipidir. Mazkur maqolada izoh tipidagi o‘quv lug‘atlarning maxsus tipi sanaladigan semonim lug‘atlar va ularning o‘ziga xos xususiyatlari haqida so‘z boradi.