(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘rta asrlar Sharq mutafakkirlarining tarbiya va ta’limga oid qarashlari tahlil qilinadi. Xususan, Abu Nasr Forobiy, Abu Rayhon Beruniy, Abu Ali ibn Sino hamda Alisher Navoiyning barkamol insonni tarbiyalash, axloqiy fazilatlarni shakllantirish, ilm-ma’rifatning inson kamolotidagi o‘rni haqidagi fikrlari yoritiladi. Mutafakkirlarning pedagogik merosi yosh avlodni ma’naviy-axloqiy tarbiyalashda muhim manba ekanligi asoslab beriladi