(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada bola huquqlarini o‘rganishning dolzarbligi va pedagogik asoslari yoritilgan. Unda bolalarning huquq va manfaatlarini himoya qilish, huquqiy madaniyatini shakllantirish hamda ularni jamiyat hayotiga faol tayyorlash masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, bola huquqlari to‘g‘risidagi xalqaro va milliy me’yoriy-huquqiy hujjatlarning mazmuni, ta’lim-tarbiya jarayonida bola huquqlarini o‘rgatishning pedagogik tamoyillari va metodlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda bola huquqlarini anglash va ularga rioya etishning barkamol avlodni tarbiyalashdagi ahamiyati asoslab beriladi.