(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada sinergetikaning asosiy prinsiplari va ularning ta’lim jarayoniga tatbiqi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. O‘z-o‘zini tashkil etish, nochiziqlilik, bifurkatsiya, attraktor va dissipativ tizimlar kabi sinergetik tushunchalarning pedagogik jarayonlarga qo‘llanilishi asoslanadi. Sinergetik yondashuv asosida ta’lim muhitini boshqarish va o‘quvchi shaxsini rivojlantirishning innovatsion mexanizmlari tavsiya etiladi.