(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda refleksiv ko‘nikmalarni shakllantirishda syujetli-ro‘lli o‘yinlarning o‘rni va ahamiyati tadqiq etiladi. Tadqiqot jarayonida turli yosh guruhlarida o‘tkazilgan kuzatishlar, pedagogik tajriba-sinovlar hamda psixologik-diagnostik metodlar qo‘llanildi. Syujetli-ro‘lli o‘yinlar bolalarning o‘z xatti-harakatlarini tahlil qilish, boshqalar nuqtai nazarini tushunish, o‘zini baholash, hamkorlikda faoliyat yuritish kabi refleksiv qobiliyatlarni shakllantirishda muhim omil ekanligi isbotlandi.