(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada kimyo o‘qituvchilarida konstruktiv tafakkurni rivojlantirishning pedagogik mexanizmlari tahlil qilingan. Konstruktiv tafakkurning kasbiy kompetentlikni rivojlantirishdagi o‘rni, uni shakllantirish usullari hamda pedagogik faoliyat samaradorligiga ta’siri yoritilgan. Tadqiqot davomida pedagogik modellashtirish, kasbiy vaziyatlarni tahlil qilish va refleksiv yondashuv metodlaridan foydalanildi. Natijalar kimyo o‘qituvchilarida konstruktiv tafakkurni rivojlantirish hissiy barqarorlikni mustahkamlashi, pedagogik muammolarni samarali hal qilish ko‘nikmalarini shakllantirishi va kasbiy kompetentlikni oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatdi.