(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada tayanch o‘rta ta’lim bosqichida adabiyot darslari orqali o‘quvchilarning og‘zaki va yozma nutqini rivojlantirishning nazariy-metodik asoslari yoritilgan. Adabiyot darsliklarida berilgan topshiriqlar tahlil qilinib, ularning o‘quvchilarda nutqiy kompetensiyalarni shakllantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, zamonaviy pedagogik texnologiyalar va interfaol metodlar yordamida o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, matn tahlili hamda ijodiy yozish ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari tavsiflangan.