(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada so‘zning ko‘chma ma’nolari taraqqiyotining lingvistik asoslari ochib berilgan, o‘xshatish ko‘chma ma’no hosil etishning eng samarali va keng tarqalgan turlaridan bir ekanligi faktik materiallar bilan dalillangan, uning ko‘chma ma’no turlaridan o‘zaro farqi va o‘xshash jihatlari ko‘rsatib o‘tilgan, yondosh hodisalarga, xususan, trop tarkibida asosiy o‘ringa ega metaforalarga munosabati aniqlangan.