(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Qur’on oyatlari va hadislar asosida tabiatning toʻrt asosiy unsuri - suv, havo (shamol), tuproq (yer) va olovning muqaddasligi, ularning hayot va mavjudot uchun ahamiyati, shuningdek, ularni himoya qilish insonning diniy majburiyati ekanligi chuqur tahlil qilingan. Har bir unsurning ilohiy oyat (belgi) sifatidagi maqomi, ularning inson hayotidagi mavqei (kelib chiqishi, tiriklik, qaytish joyi sifatida), ularga nisbatan isrof qilish, ifloslantirish yoki ehtiyotkorlik bilan muomala qilishning diniy jihatlari bayon etilgan.