(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada evfemizmlarda kuzatiladigan semantik jarayonlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda evfemizmlarning yuzaga kelishida ishtirok etuvchi ma’no ko‘chish turlari, jumladan, metafora, metonimiya, perifraza kabi usullar o‘rganiladi. Shuningdek, tildagi madaniy, ijtimoiy va psixologik omillarning evfemizmlar shakllanishiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari evfemizmlarning til va nutqdagi ahamiyatini yanada chuqurroq anglashga xizmat qiladi.