(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Abduqayum Yo‘ldoshevning “Puankare” hikoyasining semantikstilistik va pragmatik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida asardagi badiiy til birliklari, uslubiy vositalar, obrazli ifodalar hamda pragmatik ma’no qatlamlari lingvistik nuqtayi nazardan o‘rganildi. Hikoyada metafora, epitet, dialog va xalqona iboralarning qo‘llanilishi muallif individual uslubining shakllanishida muhim omil ekanligi asoslab berildi. Shuningdek, matndagi presuppozitsiya, implikatura va kommunikativ maqsadning o‘quvchi tafakkuriga ta’siri yoritildi. Tadqiqot natijasida yozuvchi hikoyalaridagi semantik aniqlik, stilistik ta’sirchanlik va pragmatik mazmun uyg‘unligi kuzatilishi aniqlandi.