(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada bugungi zamonaviy tilshunoslikni tadqiq etish jarayonlarini til va uning egasi bilan bog‘liq doimiy aloqadorligini qayd etuvchi antroposentrizm g‘oyalarisiz tasavvur etish qiyinligi va bu paradigmaning turli yo‘nalishlari endilikda tildagi mavjud izlanishlarni yangi bosqichga olib chiqayotganligi ilmiy tahlil qilingan. Maqola jahon va o‘zbek tilshunosligida topishmoq janrining matniy hamda metaforik tabiatiga doir nazariy qarashlarni qiyosiy tahlil qilishga bag‘ishlangan.