(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Huvaydo va So‘fi Olloyor ijodidagi munojot tipidagi ruboiylarining g‘oyaviy-badiiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Ruboiylarda ilohiy ishq, tavba, ojizlik masalari o‘rganildi. Tadqiqotda qiyosiy-tipologik va matniy tahlil metodlaridan foydalanildi. Natijada ikki shoir munojot ruboiylarida tasavvufiy tafakkurning o‘ziga xos poetik ifodasi mavjudligi aniqlandi.