(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Murodjon Mansurovning “Judolik diyori” romanida ayollar ruhiyatining badiiy tasvirlanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda romandagi Asol xola, Salomxon aya, Huri xola, Marg‘uba, Mahfuza, Asal opa kabi ayol obrazlarining ichki kechinmalari, ruhiy ziddiyatlari, ma’naviy-axloqiy qiyofasi hamda ijtimoiy va oilaviy muhit bilan bog‘liq psixologik holatlari o‘rganiladi. Maqolada badiiy psixologizm, ichki monolog, psixologik portret, dialog, badiiy detal, ramziy ifoda va ayollar nutqining obraz ruhiyatini ochishdagi o‘rni yoritiladi. Ayniqsa, “arvohkapalak”, “qoratol” kabi detallar ayol qalbidagi iztirob, yolg‘izlik, o‘tmish xotirasi, ruhiy sinish va ichki dramatizmni ifodalovchi psixopoetik vosita sifatida talqin qilinadi.