(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ingliz tilidagi ilova konstruksiyalarida sintaktik aloqalarning ifodalanish usullari tahlil qilingan. Tadqiqotda ilovali birliklarning asosiy komponent bilan grammatik, semantik, kommunikativ hamda intonatsion jihatdan bog‘lanish xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, appozitiv munosabat, grammatik moslik, punktuatsion vositalar va semantik yaqinlik asosida yuzaga keluvchi sintaktik aloqalarning strukturaviy hamda funksional xususiyatlari misollar asosida tahlil etilgan. Tadqiqot natijasida ingliz tilidagi ilova konstruksiyalarining matnning kommunikativ yaxlitligini ta’minlash, axborotni aniqlashtirish va nutqning ekspressiv-ta’sirchanligini kuchaytirishdagi o‘rni asoslab berilgan.