(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqola eristik diskursning struktur modeli va tipologik xususiyatlarini tadqiq etishga bag‘ishlangan. Unda eristik diskursning makrostruktura va mikrostruktura sathlari, uning asosiy birliklari sifatida konfliktema va argumentema tushunchalarining mohiyati tahlil qilinadi. Maqolada eristik diskursning shaxsiy va institutsional shakllari, siyosiy, yuridik, ilmiy, maishiy hamda internet muloqoti doirasidagi ko‘rinishlari tavsiflanadi. Bundan tashqari, Walton va Krabbe tomonidan ishlab chiqilgan dialog turlari nazariyasi hamda dialektik siljish konsepsiyasi asosida eristik diskursning dinamik tabiati ochib beriladi. Tadqiqot natijasida eristik diskursni struktur va tipologik jihatdan tavsiflashning nazariy asoslari tizimlashtiriladi hamda uning kommunikativ xususiyatlarini aniqlash mezonlari taklif etiladi.