(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada 3–4-sinf o‘quvchilarining ingliz tilida o‘qish ko‘nikmalarini shakllantirishda “Guess What!” darsligining metodik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda darslikdagi matnlar, topshiriqlar tizimi, vizual tayanchlar va kommunikativ faoliyatlar o‘quvchilarning matnni anglash, asosiy axborotni ajratib olish, tinglab tushunish bilan bog‘liq o‘qish malakalarini rivojlantirishdagi o‘rni jihatidan ko‘rib chiqildi. Shuningdek, darslikning ijobiy jihatlari bilan birqatorda ayrim metodik cheklovlari ham aniqlanib, ularni bartaraf etish yuzasidan takliflar ilgari surildi. Natijalar “Guess What!” darsligining boshlang‘ich sinflarda ingliz tilida o‘qish kompetensiyasini shakllantirishda samarali o‘quv manbasi ekanini ko‘rsatadi.