(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda san’at maktablarining jamiyat ma’naviy-madaniy rivojlanishidagi o‘rni, ularning ta‘lim tizimidagi o‘ziga xos funksiyalari, mustaqillikdan keyingi rivojlanish bosqichlari, so‘nggi yillardagi islohotlar va ularning samaradorligi ilmiy tahlil qilinadi. Aholi sonining tez o‘sishi, ta‘lim tizimidagi modernizatsiya jarayonlari, ijodiy industriyaning kengayishi va madaniy diplomatiyaning kuchayishi sharoitida san’at maktablarining strategik ahamiyati yoritiladi. Yakunda tizimni modernizatsiya qilish bo‘yicha takliflar ko‘rib chiqiladi.