(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada 5-sinf ona tili darslarida didaktik o‘yinlarni tashkil qilishning ilmiy asoslangan metodikasi, uning asosiy yondashuvlari va tamoyillari taqdim etilgan. Maqolada nutqiy va lingvistik ko‘nikmalarni rivojlantirishga qaratilgan didaktik o‘yin turlari va ularni tashkil qilish usullari, shuningdek geymifikatsiya platformalari (Kahoot, Wordwall, Quizizz)dan ona tili darslarida foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Metodikaning samaradorligini ta’minlovchi asosiy tamoyillar tizimli ravishda yoritilgan.