(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolamizda rang nomlari asosida shakllangan frazeologik birliklar va paremiyalarning lingvokulturologik, semantik hamda lingvopragmatik xususiyatlari kompleks va tizimli yondashuvlarini qisman ko‘rib chiqqanmiz, hamda tahlil qilganmiz. Tahlil jarayonida rang komponentlarining nafaqat nominativ vazifasi, balki ularning ramziy, emotsional-ekspressiv va baholovchi funksiyalari haqida ham to‘xtalib o‘tganmiz. Xususan, rang nomlari orqali xalqning milliy mentaliteti, tarixiy tajribasi, madaniy qadriyatlari hamda ijtimoiy stereotiplari qanday ifodalanishi ilmiy asosda ochib beriladi.