(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada lingvistik tuzilma va mantiqiy operatsiyalar o‘rtasidagi munosabat taqqoslash operatsiyasi misolida tahlil qilinadi. Tadqiqotda taqqoslashning fonetik, leksik va grammatik sathlarda voqelanish mexanizmlari struktur-semantik hamda lingvomantiqiy yondashuv asosida o‘rganildi. Natijalar taqqoslash operatsiyasi tilning barcha qatlamlarida turli lingvistik vositalar orqali modellashtirilishini ko‘rsatdi. Lingvistik tuzilma mantiqiy operatsiyalarning tayyor ifodasi emas, balki tafakkurda shakllangan mantiqiy strukturalarni kommunikativ shaklga ko‘chiruvchi mexanizm sifatida namoyon bo‘lishi asoslandi.