(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Alisher Navoiy g‘azallarida tasavvufiy qarashlarning badiiy ifodasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda “G‘aroyib us-sig‘ar” va “Favoyid ul-kibar” devonlaridagi ayrim g‘azallar germenevtik yondashuv asosida o‘rganilib, ulardagi ramziy obrazlar, ilohiy muhabbat, riyosiz taqvo, yaxshi axloq va fano g‘oyalari ochib beriladi. Shuningdek, Navoiy tasavvufiy qarashlarining Naqshbandiya tariqati tamoyillari bilan uyg‘un jihatlari ko‘rsatiladi.