(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada talim tizimini modellashtirish va ananaviy talim modelllarini modernizasiya qilish masalalari kurib chiqilgan. Mavjud tavsifiy yondashuvlardan farqli ularoq, ilk bor «butun umr mobaynida talim olish» paradigmasi doirasida uqituvchi va talaba munosabatlari vaqt, tuplamlar va mantiqiy amallar () yordamida formallashtirilgan. Talim tizimining davriy reproduksiyasini taminlovchi kupkomponentali va siklik model (pentanomlar kurinishida) taklif etilgan. Ushbu model asosida klassik, innovasion (bakalavriat-magistratura) va mustaqil talim jarayonlarining mantiqiy algoritmlari tahlil qilingan.