(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada bolalar xalq og‘zaki ijodiga xos janrlar tarkibida uchraydigan hazil yoki satirik va yumoristik kulgi unsurlari ishtirok etgan o‘rinlar, shuningdek, bunday janrlarning o‘zaro o‘xshash hamda farqli jihatlari o‘rganilgan. Bolalar folklorida ham satirik kulgi asosiga qurilgan janrlar mavjudligi qayd etilib, misollar vositasida dalillangan.