(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada esse yozish ko‘nikmasini shakllantirishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Esse yozish o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, tanqidiy tafakkuri va yozma nutq kompetensiyasini rivojlantiruvchi muhim ta’limiy vosita sifatida tahlil qilinadi. Shuningdek, esse yozishga o‘rgatishning bosqichlari, metodlari va samarali pedagogik texnologiyalari haqida fikr yuritiladi. Esse yaratish jarayonida mavzu tanlash, reja tuzish, dalillash va xulosa chiqarish ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari esse yozish kompetensiyasini shakllantirishda interfaol metodlarning samaradorligini ko‘rsatadi.