(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqola dunyoning lisoniy manzarasini yaratishda madaniyatning o‘rni masalasi haqida bo‘lib, unda olam manzarasi turli tillarda o‘ziga xos xususiyatlarga ega bo‘lishi, til va madaniyat, til va etnos, til va xalq mentaliteti munosabatlarini o‘rganish va tavsiflashni, til, madaniyat, inson shaxsi uchligi asosida yaratilganligi haqida so‘z boradi. Mualliflar til va madaniyat o‘rtasidagi munosabatlar doirasida olib boriladigan lingvokulturologik tadqiqotlarning asosiy yo‘nalishlari haqida batafsil ma’lumot beradilar.