(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada olmosh so‘z turkumini o‘qitishda pragmatik yondashuvning nazariy asoslari va amaliy imkoniyatlari yoritiladi. Pragmatik yondashuv til birliklarini faqat grammatik shakl sifatida emas, balki real nutq vaziyatida qo‘llanishi, kommunikativ maqsad va ijtimoiy kontekst bilan bog‘liq holda o‘rgatishni nazarda tutadi. Maqolada olmoshlarning referensial vazifasi, deiktik xususiyatlari, anaforik bog‘lanishlari hamda nutqdagi pragmatik yuklamasi tahlil qilinadi. Shuningdek, dars jarayonida dialogik vaziyatlar, rolli o‘yinlar, matn tahlili, kommunikativ mashqlar va diskursga asoslangan topshiriqlar orqali olmoshlarni o‘rgatish usullari taklif etiladi.