(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada “Devonu lug‘otit turk” asaridagi milliy qadriyatlarga xos hikmatlarning yuqori sinf o‘quvchilarida zamonaviy pedagogik kompetensiyalar orqali rivojlantirishdagi didaktik imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida kommunikativ, ijtimoiy va aksiologik kompetensiyalarni shakllantirishda Mahmud Koshg‘ariy hikmatlarining samaradorligi tajriba-sinov asosida yoritilgan. Natijalar milliy pedagogik merosni kompetensiyaviy ta’lim bilan integratsiya qilish muhimligini ko‘rsatdi.