(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning ijodiy tafakkurini va fikrlash qobiliyatini rivojlantirishda ertaklarning tarbiyaviy ahamiyati o‘rganiladi. Ertaklar bolalar uchun nafaqat qiziqarli hikoyalar, balki ijodiy tafakkur va tasavvur imkoniyatlarini kengaytiradigan, hayolini boyitadigan vosita sifatida muhim ahamiyatga ega. Maqolada tadqiqot davomida xalq ertaklari asosida olib borilgan ijodiy mashg‘ulotlarning maktabgacha yoshdagi bolalarning ijodiy tafakkur yuritishiga va fikrlashiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishi ochib berilgan.