(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada annotatsiyaning lingvistik va axborot-bibliografik tushunchasi, uning asosiy funksiyalari, turlari va ilmiy-texnik axborot tizimidagi oʻrni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Annotatsiya nazariyasining jahon ilmida – xususan rus, ingliz va nemis axborotshunosligida – qanday oʻrganilgani koʻrib chiqiladi va Oʻzbek ilmidagi holat baholanadi. Annotatsiyaning hujjatni identifikatsiya qilish, axborot oqimini boshqarish hamda foydalanuvchiga yoʻnaltiruvchi vosita sifatidagi ahamiyati asoslab beriladi. Tadqiqot tahliliy-sintetik, qiyosiy va tizimli usullar yordamida olib borilgan.