(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada tasviriy san’at fanini o‘qitishda freym texnologiyasidan foydalanish orqali o‘quvchilarning kognitiv faoliyatini rivojlantirish masalasi ilmiy-metodik jihatdan tahlil qilinadi. Freym-jadval, freym-sxema va freym-model asosida san’at asarlarini idrok etish, kompozitsion tuzilmani anglash, ranglar uyg‘unligini tahlil qilish hamda estetik baholash imkoniyatlari yoritiladi. Tadqiqotda freym texnologiyasi o‘quvchilarning idrok, diqqat, xotira, tasavvur, tahliliy fikrlash, umumlashtirish va mustaqil xulosa chiqarish ko‘nikmalarini rivojlantiruvchi samarali didaktik vosita sifatida asoslanadi.