(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada lingvokulturologiyada konsept fenomenining nazariy mohiyati, tarkibiy tuzilishi va metodologik tadqiq usullari tahlil qilinadi. Konsept til, tafakkur, madaniyat, ijtimoiy tajriba va qadriyatlar tizimi kesishmasida shakllanadigan murakkab mental-madaniy birlik sifatida talqin etiladi. Maqolada konsept, tushuncha, ma’no, obraz, ramz va qadriyat kategoriyalari o‘rtasidagi farqlar yoritiladi. Shuningdek, lingvokulturologik konseptni o‘rganishda semantik, konseptual, freym, assotsiativ, lingvomadaniy, diskursiv-pragmatik va qiyosiy-chog‘ishtirma tahlil metodlarining ilmiy imkoniyatlari ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari konsept milliy-madaniy xotira, mentalitet va diskursiv tajribani ochuvchi asosiy birlik ekanini asoslaydi.