(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola yozuvchi Xayriddin Sultonov asarlaridagi qahramonlar ruhiyati, kechinmalari va hayotda uchraydigan turfa voqeliklarning yozuvchi asaridagi badiiy aksi haqida boʻlib, inson tuyg‘ularining so‘z orqali chizilgan jonli tasviri tahlilga tortilgan. Maqolada adibning “Ishonch telefoni”, “Ko‘ngil ozodadur”, “Yozning yolg‘iz yodgori” qissalari tahlilga tortilib ulardagi qahramonlar hayotida uchraydigan turli muammolar, chigal vaziyatlar real hayotning aksi o‘laroq tasvirlangan.