(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada “Siyarnoma” turkumidagi asarlar Sharq adabiy tafakkurining muhim bosqichi sifatida o‘rganiladi. tadqiqotda dostonlarni genezis, manbashunoslik va poetik tahlil nuqtayi nazaridan kompleks ko‘rib chiqilgan. Ishning ilmiy yangiligi matnlarni qiyosiy tekshirish orqali yangi nazariy xulosalar berilgan. Mahmud ibn Ali as-Saroyining “Nahjul farodis” (“Jannatlarning ochiq yo‘li”) asarining Istanbulda saqlanayotgan Inv 879 qo‘lyozmasi hamda Abu Rayhon Beruniy nomidagi Sharqshunoslik instituti qo‘lyozmalar fondida mavjud Inv 316 qo‘lyozma nusxalari matniy tadqiqi amalga oshirildi. Asarning ushbu qo‘lyozma manbasi matn tarixi, matniy tadqiqi hamda mavzu ko‘lami haqida ma’lumotlar berildi.