(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada turkiy xalqlar mumtoz adabiyotining yirik namoyandasi Muhammad Sulaymon o‘g‘li Fuzuliy ijodi hamda shaxsiy kutubxonamizda saqlanayotgan “Fuzuliy devoni” qo‘lyozma nusxasining matniy tavsifi va ilmiy tahlili yoritildi. Tadqiqot davomida qo‘lyozmaning matniy tadqiqi hamda unda jamlangan she’rlar janrlarga bo‘lingan holatda o‘rganildi. Qo‘lyozmada mavjud g‘azal, muxammas, musaddas va ruboiylarning tarkibiy xususiyatlari tahlil qilinib, Fuzuliy ijodining badiiy-falsafiy mazmuni ochib berildi. Shuningdek, shoir asarlarida tasavvufiy qarashlar, ilohiy muhabbat, sabr va ma’naviy kamolot g‘oyalarining ifodalanishi yoritildi.