(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada taniqli adabiyotshunos olim Hamid Olimjonning ilmiy-tanqidiy qarashlari asosida mutafakkir Alisher Navoiy shaxsiyati va ijodidagi insoniylik, gumanizm, sahovat hamda vafo kabi yuksak axloqiy fazilatlarning yoritilishi tadqiq etiladi. Tadqiqotda Alisher Navoiy ijodidagi yuksak gumanistik umumlashmalarning uning real hayotiy amallari bilan uyg‘unligi o‘sha davr tarixiy manbalari prizmasida ochib berilgan. Maqolada Davlatshoh Samarqandiyning “Tazkirat ush-shuaro”, G‘iyosiddin Xondamirning “Makorim ul-axloq” hamda Navoiyning “Mahbub ul-qulub” asarlari tahlili orqali ulug‘ shoirning insonparvarlik qiyofasi matniy va qiyosiy usullarda ilmiy asoslab berilgan.