(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Xayriddin Sultonov hikoyalarida milliy xarakter va milliy qadriyatlarning badiiy ifodalanish usullari tadqiq etiladi. Adib asarlaridagi zamondosh qahramon psixologiyasi, "sodda va mehnatkash" inson obrazi hamda adolatsizlik va insoniy qadriyatlar to‘qnashuvining badiiy yechimi tahlil qilinadi. Sultonov nasrida milliy xarakter statik hodisa emas, balki qahramon ichki dunyosida hayotiy sinovlar orqali namoyon bo‘luvchi dinamik tizim sifatida ko‘rsatilishi ilmiy jihatdan asoslanadi.