(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada kasbiy kompetentlik tushunchasining mazmun-mohiyati hamda uning pedagogik jihatlari ilmiy-nazariy asosda tahlil qilingan. Kasbiy kompetentlik shaxsning muayyan kasbiy faoliyatni samarali tashkil etish, murakkab pedagogik vaziyatlarda mustaqil qaror qabul qilish, bilim, ko‘nikma va malakalarni amaliyotda qo‘llay olish qobiliyati sifatida yoritilgan. Tadqiqotda kasbiy kompetentlikning tarkibiy qismlari – motivatsion, kognitiv, kommunikativ, refleksiv va innovatsion komponentlari pedagogik nuqtayi nazardan izohlangan.