(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada STEAM ta’lim muhitida yuqori sinf o‘quvchilariga ingliz tilini o‘qitishning pedagogik muammo sifatidagi mazmun-mohiyati ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda ingliz tilini o‘qitishda fanlararo integratsiya, kompetensiyaviy yondashuv hamda innovatsion pedagogik texnologiyalarning ahamiyati asoslab berilgan. STEAM yondashuvi asosida tashkil etilgan ta’lim jarayonining o‘quvchilarning kommunikativ kompetensiyasi, tanqidiy fikrlashi, ijodkorligi va muammolarni hal qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, mazkur yo‘nalishda mavjud muammolar, jumladan metodik ta’minotning yetishmasligi, o‘qituvchilarning tayyorgarlik darajasi hamda baholash tizimining murakkabligi tahlil qilinadi.