(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida o‘qish madaniyati, nutq rivoji va ilmiy dunyoqarashni shakllantirishda metakognitiv strategiyalar hamda innovatsion pedagogik yondashuvlarning o‘rni yoritilgan. Ilmiy-ommabop asarlarni o‘qitishning samarali metodlari, o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rivojlantirish mexanizmlari hamda amaliy tavsiyalar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari asosida metodik model taklif etilgan.